Punktentoonstelling groot succes

In het Metropolitan Museum in New York was de afgelopen tijd een tentoonstelling te zien met de naam ‘Punk: Chaos to Couture’. De expositie heeft ruim 440.000 bezoekers getrokken. De tentoonstelling liep vanaf mei tot midden augustus. Daarmee is het een van de meest succesvolle tentoonstellingen uit de geschiedenis van het museum.

De expositie was een overzichtstentoonstelling van de punkbeweging. Daarnaast werd de invloed van punk op mode getoond. Er waren ruim honderd kledingstukken te zien van bekende ontwerpers als Alexander McQueen, Marc Jacobs en Vivienne Westwoord.

punkjurk-versace

Een van de hoogtepunten van de tentoonstelling was een beroemde jurk met veiligheidsspelden van Gianni Versace. Dit was de jurk die Elizabeth Hurley in 1994 beroemd maakte.

Andrew Bolton stelde de expositie samen. “Punk heeft een grote invloed op mode,” zei hij. “”Alhoewel de democratische waarden van de punkbeweging haaks staan op de autocratische mode-industrie blijven ontwerpers blijven gebruik maken van de punkesthetiek.”

Het Metropolitan Museum in New York is beroemd vanwege de modetentoonstellingen die er regelmatig te zien zijn.

Reacties zijn gesloten.