Met de fashiontrends van 2013 een ode brengen aan punk

Als het aan de fashion scene ligt, is punk certainly not dead. Designer Vivienne Westwood, boegbeeld van Punkature, een combinatie van Punk en Couture, is de belangrijkste aanjager van de punklook in de mode. Dit najaar is punk opnieuw hot: het is één van dé modetrends. Veel zwart, majestueuze hanenkammen, opvallende boots en overal studs en spijkers. Dit seizoen is punk all over the place. Lees hoe je met de mode van 2013 een ode brengt aan de punkcultuur.

punk-fashion-studs

Hype in de jaren ‘70

In de jaren ’70 ontketende punk een ware hype onder jongeren die zich tegen de massacultuur wilden keren. Met punkkleding kon ook in het dagelijks leven een flinke statement worden gemaakt. In het begin werden gescheurde T-shirts met shockerende teksten, legerkistjes en veiligheidsspelden gedragen. Vivienne Westwood tilde de punklook naar een hoger niveau en zorgde ervoor dat punk als alternatieve stijl een ware evolutie kon doormaken.

punk-biker-boots

Maak een statement

Deze winter gaat de modewereld all the way voor punk. Als het gaat om schoenen betekent het dat we veel zwart zien, studs en spijkers en alles edgy is met een behoorlijke rebelse touch. In het creëren van de ultieme punkstijl zijn boots en bikerlaarsjes absoluut key. Die vind je dan ook bij alle mogelijke modemerken. Veiligheidsspelden kunnen ook weer uit het naaikistje van ma gehaald worden en misschien vind je in haar kast nog wel een shirt met een shockerende slogan uit haar rebelse tijd: No future! Of: It’s wrong to be right. Maar ze had natuurlijk wel gelijk, want: punk rocks!

Tags: × ×

Reacties zijn gesloten.